Teknologian hyödyt liiketoiminnassa
Consulting

Teknologian hyödyt liiketoiminnassa

Lähtökohtaisesti voidaan ajatella, että teknologian tehtävänä on avustaa meitä elämän jokaisella osa-alueella ja parantaa elämänlaatuamme. Näin ollen voidaan melko rohkeasti väittää, että teknologia merkitys on sama liiketoiminnassa alasta riippumatta. Teknologia määritteenä on melko laaja ja pitää sisällään todella paljon asioita. Teknologia kuuluukin modernin ihmisen elämään työssä ja arjessa. Sen mukana tulee useita hyötyjä juuri nimenomaan elämänlaadun paranemisessa ja kun puhutaan työelämästä, niin kehitys on jopa arkea hurjempaa.

Teknologia ei nimittäin ole pelkästään niitä älypuhelimia ja langattomia kuulokkeita, vaan huomaamme sen merkityksen vielä vahvemmin siinä, kun alamme analysoimaan omaa työmaailmaamme. Mieti, millainen nykyinen tai viimeisin työpaikkasi olisi ilman teknologiaa ja sen kehitystä. Teknologia koskettaa jokaista alaa, eikä pelkästään liiketoimintaa. Sen tarkoitus on tehostaa työn tekemistä, tehdä siitä helpompaa ja sujuvampaa, jotta tulokset olisivat parempia. Teknologian tehtävänä on varmistaa, että prosessit toimivat odotetusti, kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä ja lopputuloksena täytetään tavoitteita. Liiketoiminnassa teknologian merkitys on todella suuri. Kun miettii, kuinka paljon uusia työpaikkoja ja aloja tulee teknologian kehityksen myötä. Uusia opiskelumahdollisuuksia ja uusia urapolkuja tulee jatkuvasti. Tätä ei missään nimessä kannata ottaa huonona asiana, vaan päinvastoin – lähteä kehitykseen mukaan.

Muutosvastarinnassa ei kannata olla mukana

Muutos on aina vaikeaa, jokaiselle ihmiselle, ellei erikseen harjaannuta itseään muutoksia varten ja osaa muokata omaa käyttäytymistään siihen. Se tiedetään kyllä, että ihminen on todella muuntautumiskykyinen ja kykenee muuttumaan, kun tarvetta on, mutta emme kovinkaan usein anna muutoksen tapahtua helposti tai ainakaan heti. Teknologiaa ei kannata pitää pelottavana hirviönä, vaan voi rohkeasti ajatella, että lähes kaikki teknologia, mitä nyt kehitetään, on muiden ihmisten kehittämiä ja taustalla on vilpitön halu tehdä elämästämme parempaa. Haluamme, että ihmiset pysyvät terveempinä, voivat hyvin ja ovat onnellisia.

Sinullakin on elämässäsi varmasti paljon teknologiaa, jota et välttämättä enää pidä mitenkään erilaisena. Tiesitkö, että ihmiset eivät alkuun halunneet elämäänsä jääkappia eivätkä edes kahvia? Kahvi ei tietysti itsessään ole teknologiaa, mutta teknologian kehitys mahdollisti kahvin tekemisen ja sen toimittamisen ympäri maailmaa. Mieti, mistä kaikesta omassa elämässäsi jäisit ilman, jos emme antaisi teknologian kehittyä? Voisitko mahdollisesti lähteä tukemaan uutta teknologiaa ja miettiä, miten uudet kehitystuulet voisivat tehdä sinun elämästäsi parempaa? Usein erityisesti teknologian hinta halpenee, mitä enemmän sitä kehitetään.

Muutosvastarinnassa ei kannata olla mukana

Tästä esimerkiksi virtuaalilasit ovat erinomainen esimerkki. Virtuaalilasit tulivat markkinoille jo valmiiksi moderniin ja kehittyneeseen, sekä älylliseen maailmaan. Ensimmäiset virtuaalilasit eivät kuitenkaan olleet kovin hyvälaatuisia ja kaiken kaupaksi vielä kalliita, jopa useita tuhansia euroja. Nyt kuitenkin virtuaalilasit ovat kehittyneet kokonaan uuteen suuntaan ja tuoneet markkinoille arvokasta lisäymmärrystä siitä, mihin teknologia voisi kehittyä jatkossakin.

Erityisesti silloin, kun puhutaan taloudesta ja liiketoiminnasta, ei teknologian kehitystä kannata turhaan vastustaa. Eikö olisi mukavampaa, että voisit jättää turhat ja ylimääräiset työt jollekin robotille, ja keskittyä itse juuri siihen, mihin haluat? Tätä saattaa jokin uusi teknologia mahdollistaa. Liiketoiminnassa pystyy olemaan kehityksessä mukana myös niin, että kun huomaat puutteita työssä ja yrityksesi toiminnassa, ota ne esille. Kerro niistä työkavereillesi ja ota yhteyttä toisiin tekijöihin, jotka pystyisivät lähteä ratkaisemaan tätä ongelmaa. Saatat täysin vahingossa keksiä jotain todella arvokasta, josta voivat hyötyä monet! Pidä teknologiaa siis ystävänä niin arjessa, kuin liiketoiminnassasi, mutta erityisesti liiketoiminnassasi. Ole mukana kehityksessä ja tuo itsekin esille asioita, jotka häiritsevät sinua työssäsi, niin niitäkin voidaan kehittää joskus parempaan suuntaan!

Erilaisia tietokoneviruksia

marraskuu 15, 2019

Hakukoneoptimointi vuonna 2021

heinäkuu 5, 2021